Våra Ridskolehästar


Odd BAll

Odd Ball, eller Odd som han kallas till vardags, är ridskolans största häst. Arjeplogs ridklubb köpte in honom 2012, vilket innebär att han har varit hos oss näst längst, efter Baloo.

Han är en vänlig och snäll kille som verkligen gör själ för uttrycket ”är man stor måste man vara snäll”. I ridningen är han däremot ganska stor och stark med mycket egen motor, vilket gör att han är svår att ha med på barnlektionerna.

För att Odd ska få all den motion han behöver har ridklubben hyrt ut honom på foder till Evelina Fjellman, med han lånas fortfarande in till verksamheten där han behövs.


Rännar

Rännar, eller Russin som han kallas till vardags, köptes in av ridklubben i början av 2017, efter att ha varit hos oss på foder under hösten 2016. Han är vår minsta ponny på hela 125 cm i mankhöjd.

En liten och lat kille som gillar mat. Gör inte mer än vad nöden kräver. Snäll att sköta och rida, en av barnens favoriter. Kan få lite sprutt i småbenen när det passar honom, snabb när han vill. Russin älskar att få vara ute i skog och mark, där hör han hemma.


Zack

Zack är hela en cm högre i manken än Russin och blir då vår näst minsta ponny! Ridskolan hade honom på foder från hösten 2017 och köptes hösten 2019. 

En snäll kille som tycker om när barnen pysslar med honom. En riktig kelgris! Kan bli något pigg i ridningen, men är aldrig dum. Zack är den av våra ponnyer som har fått vara ute och tävla en del. Han har bland annat vunnit silver i 2019 års distriktsmästerskap!

Zack är även inkörd och tycker mycket om att få fara ut med vagnen.


Gerrys Girl

Gerrys Girl, eller Greta som hon kallas till vardags är en liten D-ponny på 144cm i mankhöjd. Hon köptes in till ridklubben i oktober 2019, tillsammans med Indy.

Greta är fin i både hoppning och dressyr men är framförallt en hopp – ponny, hon har full koll på sina ben och var hon ska hoppa av.


Indian runner

Indian Runner, eller Indy som hon kallas till vardags, är en D-ponny som köptes in till ridklubben i oktober 2019, tillsammans med Greta.

Indy är en trevlig och social ponny, trygg i sig själv och tycker om människor. Hon gillar att hoppa, men eftersom hon håller på att lära sig så går det lite fort ibland. Hon är även riktigt trevlig i dressyren.


Tammy 73

Tammy är ridklubbens nyaste tillskott. Hon köptes in nu i somras, och börjar redan att bli en av elevernas favorit.

Tammy är en trevlig och välutbildad D-ponny på 146cm. Fin i dressyren, har lätt för att flytta för skänkeln. Hoppar fint, men behöver mer träning. Jättesnäll med de yngre ryttarna.