Kurser

När vi på Arjeplogs Ridklubb anordnar kurser är alla välkomna!

Vill du komma till oss från ett annat stall kan du lösa en tillfällig uppstallning. Kontakta vår uppstallningsansvariga ifall det är aktuellt.

Under kurserna kan du antingen rida egen häst eller välja att låna ridskolans. Om du lånar häst av ridskolan så måste du vara medlem hos Arjeplogs Ridklubb.

Oftast betalar du kursavgiften direkt till kursledaren. Den som rider kurs på en av klubbens hästar betalar 50 kr i hästhyra till ARK.

En populär kurs är Vea ridning. Veronica är specialutbildad och här kan du välja vad just du vill träna mer på. Dressyr, markarbete eller hoppning.

Våra kurser

Vea-ridning

Vea har jobbat yrkesmässigt med hästar i 20 år och undervisar elever, allt från barn och vuxna nybörjare till specialgrupper i dressyr och hoppning.

Grundläggande kurs i säker hästhantering

Perfekt tillfälle för dig som har barn som rider och känner att du vill öka din kunskap kring hästens skötsel och hantering.

Nästa tillfällle:

Inget tillfälle inplanerat i dagsläget. Kursen är vilande pga. Covid-19

Nästa tillfälle:

Inget tillfälle inplanerat. Är du intresserad av att gå kursen? Kontakta oss så planerar vi in ett passande datum!


Våra TRÄNINGAR

Tävlingsinriktad specialgrupp
i Dressyr och/eller Hoppning

Specialgrupperna vänder sig till elever med mycket stort häst- och ridintresse och med ambitioner att aktivt tävla i hoppning och/eller dressyr. I ridskolans specialgrupper rider ryttare som föreningen i framtiden ser som kommande tävlingsryttare.

För att bli antagen till en tävlingsgrupp måste du lämna in en skriftlig intresseanmälan. Detta gäller oavsett om du tidigare termin ridit i specialgrupp. Urvalet avgörs av förkunskaper, engagemang i föreningen samt utbud av häst/ponny på ridskolan för tillfället. En fördel är om du har grönt kort.

Dressyrträning med Laila

Riktade dressyrträningar med Laila Lundgren Sundström. Fokuserar mest på träning mot tävling. Träningarna brukar vanligtvis planeras in på lovveckor eller inför större tävlingar, där vi har ryttare från klubben deltagande.

Hoppträning med Anna-Lena

Riktade hoppträningar med Anna-Lena Nilsson. Fokuserar mest på träning mot tävling. Träningarna brukar vanligtvis planeras in på lovveckor eller inför större tävlingar, där vi har ryttare från klubben deltagande.

Höstterminen 2020

Dressyrspecialen är på onsdagar kl 20:00
Ledare: Laila Lundgren Sundström och Ewa Johansson

Hoppspecialen är på fredagar kl 16:00
Ledare: Anna-Lena Nilsson och Åse Sundström

Nästa tillfälle:

Inget tillfälle inplanerat.

Nästa tillfälle:

Inget tillfälle inplanerat.

Låt oss planera något tillsammans.

Har du något särskilt önskemål på kurs eller träning?