Ridhusschema

Förklaring olika tider i ridhusschemat

Ridskolan (grön tid)
Ridskolans bokade tider är låsta, dessa kan man aldrig boka över! Vid överenskommelse med instruktören är det däremot ok att rida i ridhuset under ridskolans tider, men då MÅSTE man prata med kvällens instruktör FÖRST! Att rida i ridhuset samtidigt som ridskoleverksamheten godkänns endast av instruktören om instruktören avgör att det inte stör lektionen.

Hoppning (brun tid)
Det är endast under hopptid som man får bygga fram hinder i ridhuset. Övrig ridning får ske enligt överenskommelse med de som hoppar.

Dressyr (orange tid)
Dressyrtiden är enbart till för att rida dressyr. Övrig ridning samt longering m.m. får ske enligt överenskommelse med de som rider.

Allmän tid (blågrå tid)
Den allmänna tiden kan man använda till fri ridning, körning. eller longering. Bommar och cavaletti får tas fram vid överenskommelse med de övriga i ridhuset.

Bokad tid (lila tid)
Alla lila fält i ridhusschemat är redan bokade tider.
Arjeplogs Kaninhoppare och Brukshundsklubben har varsin permanent bokad tid på söndagar.

Blank tid
När det inte är någonting bokat i ridhuset, vid så kallad blank tid, är det fritt fram att utnyttja ridhuset! MEN ridhuset ska nyttjas med respekt för övriga som brukar ridhuset. Ska material fram så måste det vara överenskommet med de andra som är i ridhuset. Vill man göra något speciellt, där man vill ha ridhuset ”för sig själv” måste man boka.