Årets Stallkompis

Nu är det dags att nominera Årets Stallkompis 2021!

Man kan endast nominera personer som är medlem hos ARK. För varje nominering skall en motivering till denna medfölja.

Kriterier Årets Ideella Eldsjäl: ”En eldsjäl är en person som genom ideellt arbete och engagemang brinner för verksamheten och med entusiasm tar sig an olika uppgifter för att verksamheten skall rulla på och som ser det som en självklarhet att samarbeta med andra och ständigt har medlemmarnas och hästarnas bästa i fokus. ”

Kriterier Årets Stallkompis: ”En stallkompis ska bidra till en positiv stämning i stallet, möta sina kamrater med respekt och medkänsla. De ska vara goda förebilder för sina kamrater och för de yngre stallmänniskorna genom att motverka och ta avstånd från kränkande behandling och de ska vara ett positivt ansikte utåt för ridskolan.”

Hösten 2019 fattade styrelsen beslut om att införa ”Årets Stallkompis”. Genom detta vill vi rikta strålkastarljuset mot alla dessa ideella klippor och klubbkompisar som genom osjälviska handlingar, med ett brinnande engagemang och med djupa rötter i det ideella föreningslivet, gör vår ridklubb rikare för andra.

Våra medlemmar får själv, vid årets slut, skicka in och nominera vem man tycker förtjänar priset. Styrelsen går sedan igenom nomineringarna och utser vinnaren utefter vilka motiveringar som finns. Det är med andra ord inte den med flest nomineringar som vinner, utan i slutändan är det den som gjort något bra för föreningen som vinner. Vinnarna kommer varje år att utses under årsmötet.

Kategorierna som finns i Årets Stallkompis är:

– Årets Ridskolehäst

– Årets Ideella eldsjäl

och såklart
– Årets Stallkompis

Årets Stallkompis 2020

Zack

Årets Ridkolehäst

Carina Juuso

Årets Ideella Eldsjäl

med motiveringen:
”Carina har ett genuint intresse för hästar och ridning. Hennes förhållningssätt och agerande gentemot ridskolans aktiva och hästar följer Ridsportens ledstjärnor på ett föredömligt sätt. Carina besitter gedigen kunskap om både ridning, hästhållning och utbildning av ridelever. Med ett tydligt och trevligt ledarskap guidar hon både stora och små rätt i stallet. Carina lägger ned själ och hjärta för vår ridskola och hon har alltid våra hästars välbefinnande i fokus”

Maria Ruong

Årets Stallkompis

med motiveringen:
”Maria har en unik förmåga att se, uppmärksamma och med ett härligt leende hälsa på alla som vistas i stallet. Hon får alla ridelever, instruktörer och föräldrar att känna sig hemma på ARK. Maria är en fantastisk förebild som gärna hjälper till med alla stallsysslor, ger en hjälpande hand till andra ridelever, assisterar instruktörer vid behov och hjälper föräldrar då de är i behov av hjälp. Marias förmåga att uppmuntra och peppa sina kompisar, ingjuter mod när stallkamraterna är osäkra och gör stallet till en trevligare och gladare miljö där alla kan vistas.”

Årets Stallkompis 2019

Baloo

Årets Ridkolehäst

Sophie Olsson

Årets Ideella Eldsjäl

med motiveringen:
”Sophie har med stor entusiasm och engagemang strukturerat,
omorganiserat och utvecklat ARK mot en tydligare
gemenskap och mot en tydlig vision. Sophies genuina omtanke
och värme för både människa och djur bidrar till att nå målet
att ARK ska ha en trivsam miljö där alla är välkomna!”

Ella Sahlen

Årets Stallkompis

med motiveringen:
”Ella är omtänksam och snäll
som alltid tänker på sina vänner
och hjälper dem med allt hon kan.”

Årets Stallkompis 2021