Ridskolan

Arjeplogs Ridklubb – Klubben där alla kan umgås, lära och växa tillsammans genom ett gemensamt hästintresse.

Vår ridskola riktar sig till alla, oavsett om du har för avsikt att tävla eller om du bara älskar hästar och gemenskap. Vi har lektioner för alla nivåer som leds av våra fantastiska ideella ridlärare där lektionen anpassas efter varje individ.

Våra hästar och ponnyer består av en salig blandning och passar både nybörjare och den mer vana ryttaren. Vi har en god gemenskap, vi älskar hästar och vi är engagerade vilket gör oss till en glad och aktiv förening. Arjeplogs Ridklubb håller ridlektioner vardagskvällar måndag-torsdag. Det blir ca 200 lektioner per termin innehållande dressyr, hoppning, markarbete, WE, samt uteritt i mindre skara. Vi har även grupper som innehåller enbart hoppning eller dressyr samt kurser och andra aktiviteter under skollov. Utöver ridning ingår det även teori under lektionstid för att utbilda om hästen och allt som hör stall till. 

Ridgrupperna är indelade efter ett system av nivåer med mål som varje elev ska nå för att komma vidare i sin utbildning. Efter några års riderfarenhet kan man börja i träningsgrupp, vilka är förberedande för att i framtiden kunna tävla.

För de minsta barnen har vi hästlekis. Hästlekis är ett bra sätt att låta barnen på ett lekfullt sätt vara med i stallet och rida. När de blir äldre är de välkomna att fortsätta i en vanlig ridgrupp.

Vårt mål är att eleverna ska utvecklas i ridning och handhavande på ett säkert sätt.

Det innebär att vi fokuserar på att varje elev ges de förutsättningar och verktyg som behövs för att eleven, på sin nivå, hela tiden ska lära sig så mycket som möjligt i både ridning och vid handhavande av hästarna.